Service

Service luft-luftvärmepump

Service

En luftvärmepump som inte rengörs kontinuerligt kan förlora upp till 20 procent av sin kapacitet, vilket resulterar i högre elkostnad, sämre luft och högre ljudvolym. Vi hjälper dig med att serva och rengöra din värmepump regelbundet, till fast pris.

Lång erfarenhet av luftvärmepumpservice
Vi erbjuder professionell värmepumpservice som utförs av en certifierad luftvärmepumpstekniker med lång erfarenhet. Vi tillhandahåller protokoll med mätvärden före och efter servicen.

Vad ingår i en service?

Byggnadsklimat AB besiktningsprotokoll:

  • Okulär besiktning av innerdel och utomhusdel
  • Okulär besiktning av tillhörande rör och kablar
  • Mätning av luftens temperatur och flöde före rengöring
  • Rengöring av innerdelen (Hölje, droppskål och fläkthjul demonteras)
  • Rengöring och funktionskontroll av utomhusdel
  • Slutkontroll med kontroll av elen, samt ny mätning av luftens temperatur och flöde.

 

Orter

Vi har vår bas i Nässjö, men utför service och installation av värmepumpar i hela södra Sverige. Vi är ofta i t.ex. Jönköping, Eksjö, Vetlanda, Växjö och Värnamo. 
Våra huvudleverantörer är Nibe, Mitsubishi och Toshiba, men vi utför service och reparation av de flesta förekommande märken.

Service minst vart tredje år

Vi rekommenderar att man minst vart tredje år gör en professionell service och rengöring. Detta för att smuts minskar värmepumpens livslängd och ökar dess elförbrukning och ljudnivå.

Under en drifttimme passerar luft i en mängd motsvarande tre gånger husets volym genom din luft-luftvärmepump. Med luften kommer damm, smuts och fett som med tiden lagras i luftvärmepumpens innerdel. Det resulterar i att den tappar effekt och måste arbeta hårdare. Faktum är att smuts kan sänka effektiviteten med upp till 20 procent. Tittar man på elförbrukningen så motsvarar det en ökning på mer än 2 000 kr/år för en genomsnittlig villa på 125 m2.

Fast pris 2599 kr

Ring oss på 036-531 00 om du har frågor eller vill beställa service direkt.
Det går också bra att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan så hör vi av oss till dig med förslag på datum.