Installation

Installation värmepump

Byggnadsklimat AB utför installation av olika värmepumpar och luftkonditionering
Vi säljer och installerar flera olika sorters värmepumpar av märkena Nibe, Mitsubishi och Toshiba. Vi har tio års erfarenhet och är certifierade, vilket borgar för kvalitet. Vi utför alltid professionella arbeten, och för oss är det viktigt att det förutom en korrekt installation även blir snyggt. Speciallösningar som innefattar t.ex. lite snickeri är inte främmande för oss. En sån enkel detalj som att matcha en kabelkanals färg med husets färg gör mycket på utseendet. Vi lyssnar på kundens önskemål.

Var installerar vi?
Vi utgår från Jönköping men installerar värmepumpar över hela södra delen av landet. Vi är ofta i Jönköping, Nässjö, Eksjö, Vetlanda, Växjö och Värnamo, men hör av dig oavsett vart i södra Sverige du bor. Vårt område är stort.

 

Vad installerar vi?

Installation av luft-luftvärmepump och luftkonditionering

När man installerar en luft-luft värmepump monterar man en inomhusdel och en utomhusdel, mellan dessa två enheter kopplar man sedan in rör. Rören måste vakuumsugas med hjälp av en vakuumpump, köldmediekretsen måste vara fukt och luftfri. Installationen måste utföras av en certifierad kyltekniker.
Ska man använda värmepumpen som luftkonditionering måste man koppla in en kondensslang till innerdelen, kondensslangen måste ha självfall så kondensvattnet kan rinna ut. Kondenspumpar finns som tillbehör.

Installation av luft-vattenvärmepump

När man installerar en luft-vatten värmepump monterar man en inomhusdel och en utomhusdel. Inomhusdelen består av en hydrobox och en varmvattenberedare, vissa modeller har delat på dessa och då är det två enheter inne. Mellan inomhusdelen och utomhusdelen är det antingen en köldmediekrets eller vatten rör. Köldmediekretsen måste installeras av en certifierad kyltekniker och till vvs jobbet behöver du en VVS-tekniker. I vissa fall måste el anslutningen kopplas om då behöver man en elektriker.

Installation av frånluftsvärmepump

En frånluftsvärmepump består av en inomhusdel ofta placerad i groventre eller badrum. Frånluftsvärmepumpen kopplas in till husets vattenburna värmekrets, varmvatten och ventilation. Ventilationen måste justeras in. Arbetet utförs av en vvs tekniker.

Installation av bergvärme, sjövärme eller jordvärme

En markvärmepump består av en inomhusdel och tre olika lösningar av köldmediekrets, borrhål i berget, kollektorslang i jorden eller i vatten. Värmepumpen ska anslutas till husets vattenburna uppvärmning och varmvatten, vilket kräver en vvs-montör och eventuellt en elektriker. Vid bergvärme krävs en certifierad borrare.

Var jobbar vi?

Vi har vår bas i Nässjö men vi installerar värmepumper i bl.a: Jönköping, Bankeryd, Habo, Mullsjö, Tidaholm, Hjo, Tibro, Skövde, Falköping, Ulricehamn, Tenhult, Lekeryd, Forserum, Malmbäck, Bodafors, Eksjö, Vetlanda, Sävsjö, Vrigstad, Stockaryd, Rörvik, Lammhult, Växjö, Vaggeryd, Skillingaryd, Värnamo, Gränna, Ödeshög, Mjölby, Tranås och Linköping.